Vapaa-ajan tapaturmavakuutus 31.12.2017 asti

31.12.2017 mennessä sattuneisiin vahinkoihin sovelletaan vanhoja vakuutusehtoja. Vanhat vakuutusehdot löydät tältä sivulta.

​​​​​​​Vapaa-ajan tapaturmavakuutuksen vakuutusehdot uudistuvat 1.1.2018 lukien. Tämän jälkeen sattuneiden tapaturmien hoitokuluja korvataan 8000 euroon asti. Uudet ehdot löydät täältä.

Tapaturman sattuessa

YTK:n täysjäsenyyteen kuuluu vapaa-ajan tapaturmavakuutus, joka on voimassa kaikkialla maailmassa. Vakuutus koskee vakinaisesti  Suomessa asuvia YTK:n täysjäseniä, jotka ovat maksaneet jäsenmaksunsa sekä Yleinen työttömyyskassa YTK:n että YTK-Yhdistyksen osalta.

Huomaathan, että vapaa-ajan tapaturmavakuutus ei ole matkavakuutus, vaan se kattaa ainoastaan tapaturmasta aiheutuvat kulut (ei esim. matkalla sairastumista, matkan peruuntumista jne.). Matkaa varten kannattaa hankkia erillinen matkavakuutus.

Vakuutus korvaa ilman omavastuuta

 • tapaturman, joka on äkillinen, vakuutetun tahtomatta sattuva tapahtuma, joka johtuu ulkoisesta syystä ja aiheuttaa vakuutetulle ruumiinvamman
 • tapaturman hoitokuluja enintään 3 000 euron määrään asti (yhtä tapaturmaa kohden)
 • haittakorvausta kertakorvauksena enintään 30 000 euroon asti
 • kuolemantapauskorvauksena 10 000 euroa   

Vakuutus ei ole voimassa

 • urheiluliiton tai -seuran järjestämässä kilpailussa, ottelussa tai valmennusohjelman mukaisessa harjoittelussa, eikä myöskään muussa urheilutapahtumassa, jonka järjestäjä edellyttää osallistujalta lisenssivakuutuksen ottamista taikka vastuuvapautuslausekkeen allekirjoittamista. Vakuutus ei myöskään ole voimassa vakuutusehdoissa erikseen määriteltyjen ns. vaarallisten urheilulajien osalta

Huom! Yhdistyksen jäsenilleen ottama vapaa-ajan tapaturmavakuutus ei sisällä kohdassa 5.4 (1.1.2016 voimaan tulleiden ehtojen kohta 6.3) mainittua päiväkorvausta.

Vakuutusehdot

Edellä selostettu ei ole täydellinen selvitys vapaa-ajan ryhmätapaturmavakuutuksen sisällöstä. Vakuutuksen tarkan sisällön selvittämiseksi tutustu vakuutusehtoihin. 

1.1.2016 lukien voimaan astuneet ehdot löydät täältä.
31.12.2015 asti voimassa olleet vakuutusehdot näet tästä.

 1. Hakeudu hoitoon TerveysHelpin kautta soittamalla numeroon 0206 1000. 
  Puhelu on maksuton. Tarvittaessa saat heti ajan erikoislääkärille sinua lähellä olevaan hoitolaitokseen ja korvausasiasi saman tien vireille.
 2. Mainitse soittaessasi sopimusnumero 353-4722401-8 ja kerro, että olet YTK:n täysjäsen
  TerveysHelpin kautta voit saada suoraan myös maksusitoumuksen hoitokäynnillesi, jolloin kustannukset ohjautuvat suoraan LähiTapiolaan. LähiTapiola myöntää maksusitoumuksia vain yhteistyökumppaneilleen. Jos tapaturmavamman hoitamiseksi on ehdotettu yli 1500 euroa maksavaa hoitotoimenpidettä tai tutkimusta, kannattaa korvattavuus selvittää etukäteen LähiTapiolasta lääkärin kirjoittaman E-lääkärinlausunnon avulla.

Korvauksen hakeminen hoidon jälkeen

Jos korvausasiaa ei ole laitettu vireille TerveysHelpin kautta, voit hakea korvausta hoidon jälkeen.

 1. Tee vahinkoilmoitus soittamalla LähiTapiolaan, p. 09 453 2316.
 2. Ilmoita vakuutusnumero.
  31.12.2015 asti aiheutuneet vahingot: 1230162
  1.1.2016 jälkeen aiheutuneet vahingot: 353-4722401-8
  Vakuutusyhtiö tarkistaa täysjäsenyyden voimassaolon YTK:sta.
 3. Säilytä kaikki vahinkoon liittyvät tositteet vuoden ajan.
  Tarvittavat liitteet tarkentuvat, kun vahinkoilmoitus on tehty korvauspalveluun. Vakuutusyhtiö ilmoittaa, mikäli tarvitsee vahinkoon liittyviä tositteita.
 4. Hae sairausvakuutuslain mukaiset korvaukset Kelasta ennen korvauksien hakemista LähiTapiolasta.
  ​​​​​​​Korvaus Kelasta on haettava myös sairaankuljetuksen osalta (esim. matkat tutkimuksiin ja hoitoihin omalla autolla tai taksilla).

Ulkomailla sattuvat tapaturmat

Vakavissa ulkomailla sattuneissa tapaturmavahingoissa ota yhteyttä matkahätäpalveluun +358 8 000 4531

Ryhmätapaturmavakuutuksesta ei korvata matkan keskeytymistä, kotiinkuljetusta, menetettyjä matkapäiviä, retkiä eikä palveluita.

Lisätietoja

LähiTapiolan korvauspalvelunumerosta 09 453 2316 (ark. 8-17) saat tarkempaa tietoa kulujen korvattavuudesta sekä korvausten rajoituksista.

Linkki kyselyyn